Onder deze topsector vallen bedrijven en organisaties die zich bezighouden met het ontwikkelen van medicijnen, medische apparatuur, diagnostiek en behandelmethodes. Maar ook instellingen die werken aan gezondheidstechnologie, data-analyse, e-health of biotechnologische innovaties horen erbij. Denk aan universitaire medische centra, biotech-startups, medische technologiebedrijven, farmaceuten, en kennisinstellingen zoals TNO of RIVM. Ook publieke organisaties en patiëntenverenigingen spelen een belangrijke rol in het ecosysteem.
Voor bedrijven binnen de Life Sciences & Health zijn er volop subsidiemogelijkheden, afhankelijk van je activiteiten, ontwikkelfase en samenwerkingen. Helaas kunnen we niet alle mogelijkheden op onze website benoemen. Dat komt doordat de subsidiemogelijkheden van tijd tot tijd veranderen, qua voorwaarden, criteria en openstelling. Hieronder een aantal regelingen die mogelijk passen bij deze topsector.
Twijfel je? Doe onze subsidiescan en ontdek waar jouw kansen liggen.
Val jij in de topsector Life sciences & health en ben je benieuwd welke subsidiemogelijkheden er zijn? Neem dan contact op met onze adviseur.
Wat is de topsector Life sciences & health?
De topsector Life Sciences & Health draait om het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven in Nederland en daarbuiten. Het is de sector waarin medische innovaties worden bedacht, getest en op de markt gebracht. Denk aan nieuwe medicijnen, regeneratieve therapieën, medische technologie en slimme oplossingen voor preventie en leefstijlgeneeskunde. De sector werkt aan antwoorden op urgente vragen zoals vergrijzing, stijgende zorgkosten en de beschikbaarheid van behandelingen.
Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van Life Sciences & Health. We hebben samenwerkingen tussen wetenschap en het innovatieve bedrijfsleven, met sterke universiteiten en sinds de komst van het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) een sterke internationale positie binnen Europa. Dankzij deze krachtige mix heeft de sector alles in huis om maatschappelijke en economische impact te maken.
De hoofddoelstelling is ‘ Duurzaam verbeteren van gezondheid en bevorderen van ieders kwaliteit van leven en welvaart’.