Een sterke CKP-aanvraag begint met een goed verhaal. Wat gaan jullie samen oppakken? Waar zit de circulaire winst? En wie speelt welke rol in de keten? Wij helpen je om dat verhaal scherp te krijgen – concreet, logisch en overtuigend. Van het beschrijven van de samenwerking tot het onderbouwen van de impact: wij denken mee, schrijven mee en nemen werk uit handen waar dat kan. Zo zorgen we samen voor een heldere, complete formule voor innovatie.
De circulaire ketenprojecten kun je twee keer per jaar aanvragen. De regeling is populair dus het is belangrijk dat het plan af is op het moment dat het kan worden ingediend. We willen namelijk op de eerste dag van openstelling de subsidieaanvraag indienen, zodat de kans op een succesvolle subsidieaanvraag zo groot mogelijk is. Zorg daarom in elk geval samen met ons voor de volgende zaken:
Natuurlijk moet een circulair ketenproject aan enkele voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie. Hieronder hebben wij omschreven wat de belangrijkste voorwaarden zijn. Als het project hieraan voldoet dan is de kans groot dat wij een succesvolle subsidieaanvraag voor jullie in kunnen dienen.
Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor de Circulaire Ketenprojecten, hoeveel CKP voordeel je kunt behalen of wil je gewoon even sparren over de mogelijkheden?
Plan een vrijblijvende kennismaking in met een van onze subsidieconsultants. Samen zorgen we dat jij het maximale haalt uit jouw innovatie. Ook kun je de gratis subsidiescan doen.
CKP in het kort
De CKP-regeling is er voor ondernemers die met meerdere partners in de keten samenwerken aan een concreet, circulair initiatief. Het doel? Minder grondstoffen gebruiken, afval voorkomen en de CO₂-uitstoot terugdringen. Het project bestaat uit minimaal drie partijen. De subsidie is bedoeld voor het ontwikkelen en realiseren van circulaire samenwerkingen, niet voor langdurig onderzoek. Dus: actie boven analyse.
Voor wie?
De subsidie Circulaire Ketenprojecten is er voor ondernemers die samen met anderen een product- of materiaalketen willen sluiten. Of je nu iets maakt, verwerkt, hergebruikt of inzamelt, als je een actieve schakel bent in de keten en samenwerkt aan een circulaire oplossing, dan lijk je goed te zitten. Lees natuurlijk wel even onze hele pagina, om de aanvullende voorwaarden te lezen.
Onder een actieve schakel verstaat de RVO iemand het volgende: ‘onmisbaar in de keten als geheel en voegt waarde toe aan het product of het materiaal.’ Voorbeelden van onmisbare schakels zijn: